Този месец май жители и гости в пет града на 3 континента,

...
Този месец май жители и гости в пет града на 3 континента,
Коментари Харесай

През май слънцето на Хокни изгрява по залез

Този месец май поданици и гости в пет града на 3 континента, ще могат да се радват на две слънца — същинското в небето и още едно, нарисувано от Дейвид Хокни, оповестява „ Ню Йорк Таймс “.

Подобното на хризантема слънце на един от най-известните британски  художници вече изгрява всяка вечер след залез на Пикадили съркъс в Лондон, на Таймс Скуеър в Ню Йорк и още три централни места  в Лос Анджелис, Сеул и Токио. Видеоинсталалацията, наречена „ Помнете, че не можете да гледате слънцето или гибелта доста дълго “ прекъсва рекламите на пет от най-известните и скъпи рекламни билбордове в света, с цел да демонстрира изкуство, като световен израз на вярата за по-добри времена. 

 „ За да видим красотата на света, би трябвало да отделим време. Надявам се, когато забележат работата ми на огромните екрани, хората да го създадат “, споделя Дейвид Хокни.

Разпространението на изгрева, основан от художника на iPad, се провежда от  , цифрова платформа, която от октомври показва творби на актуалното изкуство от най-известните международни автори на Piccadilly Lights, извитият билборд на едноименния площад в центъра на Лондон.

В Ню Йорк анимацията на Хокни се появява на Таймс Скуеър, в Лос Анджелис изгрява на дигитален медиен екран на Булеварда на залеза в Западен Холивуд; в Токио — на цифровия билборд Юника Вижън в квартала Шинуку; и на солиден екран в квартал Гангнам в Сеул. От 22:21 ч. (когато в Лондон е 20:21) всяка майска вечер клипът може да се види и на .

 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР